Over mij

Over mij, Dewi Koning

Mijn naam is Dewi Koning (1979) en woon samen met mijn man, onze tienerdochter en mijn cadeauzoon in Alkmaar. We hebben allerlei talenten in huis en ik ben trots op hoe iedereen zich op eigen wijze ontwikkelt. Het is mooi om te zien hoe verschillend we alle vier zijn en hoe goed we elkaar aanvullen.

Een leerzame reis...

Ik ben gestart als leerkracht in het basisonderwijs. Werken met kinderen vond ik heerlijk, maar ik miste de essentie van wat belangrijk is om te leren op de reis van je leven. De belangrijkste zaken: – Hoe werk je samen? Wat voel je? Wie ben jij eigenlijk? – leer je niet op school. Mijn dochter zei op een gegeven moment: ‘Mama, je lacht niet meer’. Toen wist ik dat ik het over een andere boeg moest gooien. Ik stopte als leerkracht.

Maar wat wilde ik dan wel? Door tijd en ruimte voor mezelf te nemen, werd ik nieuwsgierig en kwam de opleiding tot holistisch leefstijl- en vitaliteitscoach op mijn pad. Bij elke letter die ik las, wist ik: dit is het. Dit is wat ik ga doen. Door op deze manier weer van naar mijzelf te kijken, ontdekte ik mezelf opnieuw. Ik heb een prachtige leerzame reis gehad tijdens de opleiding en ben nog volop bezig. Een lijst met opleidingen en cursussen to do, heb ik klaarstaan. Mijn ervaring met het werken met kinderen is een mooie basis. Ik heb de opleiding integraal MARK coach in 2022 afgerond en heb mijn praktijk Leefstijlkoning in Alkmaar geopend.

Sneller in balans

Ik ben een nuchtere Noord-Hollandse. Dat zul je merken in mijn aanpak. Ik ben rustig, observerend, zacht en warm. 

In mijn leven heb ik veel geleerd, gezien, heb ik verschillende paden bewandeld. De ups en downs hebben mij gemaakt tot de persoon wie ik nu ben. Tijdens alle fases en momenten in mijn leven ben ik vaak bij de zee en in de duinen te vinden. Ik haal plezier, ontspanning en geruststelling in het luisteren naar muziek, het lezen van een boek en samen zijn met familie en vrienden.

Ik luister zonder oordeel. Ik breng eenvoudig structuur aan en kan goed organiseren.

Ook ik heb jarenlang anderen de tijd en ruimte gegeven en mezelf op de achtergrond begeven. Nu is het tijd om mijn talenten en levenservaring te gebruiken om anderen in hun kracht te zetten. 

Ik heb mijn wensen vaak niet uitgesproken en regelde alles zelf wel.. En ook ik heb de Bingo-kaart van diëten afgestreept.

Ja, ik heb een reis achter de rug en ben nog altijd onderweg. Ook ik ken uitdagingen en impactvolle gebeurtenissen, de zogenaamde ‘life-events’ die de balans soms verstoren. Door hiernaar te kijken via de MARK-aanpak krijg ik inzicht en kan ik mijn balans sneller terug vinden.

En dat gun ik jou ook! En jij? Gun jij dat jezelf ook?

Mijn kernwaarden

Waar vind je mij?

Op een heerlijke plek in Alkmaar. Mijn praktijkruimte zit gevestigd naast de Hortus in Alkmaar. Een oase van groen bied je direct innerlijke rust. Ik vind het belangrijk dat jij je tijdens onze 1-op1 coachingsessies comfortabel voelt. We kunnen in mijn praktijkruimte in gesprek, maar we kunnen ook wandelen door de Hortus of op een andere plek die jij fijn vindt! Ik ben graag flexibel in tijden en locaties.

Leefstijlcoaching is een cadeau aan jezelf

Hoe fijn is het om je leven in balans te hebben? Om je talenten te ontdekken? Om te mogen voelen en jezelf te mogen zijn? Daar is steeds meer aandacht voor. Maar niet iedereen kan leefstijlcoaching betalen. Mensen die minder te besteden hebben bijvoorbeeld kampen vaak met een lager zelfbeeld en zouden veel profijt hebben van leefstijlcoaching. Door kleine veranderingen gaan zij hun eigenwaarde weer zien en gaan ze zich fitter voelen. Daarom maak ik het mijn maatschappelijke missie om een potje te sparen voor mensen die geen leefstijlcoaching kunnen bekostigen! Van elke betalende cliënt zet ik een klein bedrag opzij om ook deze mensen te begeleiden met een luisterend oor, advies en coaching.