Werkwijze

De werkwijze van Leefstijlkoning

Mijn missie is om je zelfbewust te laten worden. Om te gaan denken en voelen met je hart. Door een veelheid aan verplichtingen en prikkels in het leven, ga je vaak voorbij aan jezelf. Wil je weer stilstaan bij de kleine dingen en innerlijke rust ervaren? Wil je vertrouwen hebben in jezelf en in de keuzes die je maakt? Daar begeleid ik je graag bij!

1-op-1 coaching

Tijdens mijn 1-op-1 coachingsessies in mijn praktijkruimte in Alkmaar naast de Hortus, of op een andere rustige plek, onderzoeken we alle aspecten van jouw hele zijn. Zo komen we tot de kern van wie jij bent. Ik werk daarvoor aan de hand van een holistische werkwijze met vijf dimensies:

Bewustzijn

Bewustzijn gaan over zingeving en identiteit. Wie ben jij eigenlijk? Waar word je werkelijk blij van? Waar krijg je energie van? Wat heb je nodig om tot bloei te komen? Antwoorden op dit soort grote levensvragen zijn belangrijk om richting aan je leven te kunnen geven en om keuzes te maken die in lijn zijn met jouw essentie.

Emotie

Bij emotie leg ik de focus op de sociaal-emotionele balans. Zo leer je emoties in je lichaam te herkennen en erkennen. Je leert effectief met deze emoties om te gaan. Dat is belangrijk, omdat emoties een vitaliteitsdoel vaak in de weg kunnen staan. Soms word je overspoeld door emoties, die nemen je over en leiden tot ongezond en soms destructief gedrag. Tijdens mijn coachingsessie krijg je inzicht in hoe je omgaat met emoties en hoe je dat anders kunt aanpakken.

Naast het omgaan met je eigen emotie, leer je ook omgaan met emoties van anderen. Je leert jezelf begrenzen, om hulp te vragen, vaker nee te zeggen en assertiever te zijn. Als je sociaal-emotioneel in balans bent, is het makkelijker goede relaties op te bouwen met anderen. 

Mentaal

Het versterken van je mentale fitheid en veerkracht helpt je om je vitaliteitsdoelen ook daadwerkelijk te behalen. Je krijgt inzicht in de spinsels in je hoofd. Irreële angsten, zorgen en belemmerende gedachten. Als je deze gedachten herkent en leert hoe je deze kunt transformeren in helpende gedachten en overtuigingen, ga je innerlijke rust, zelfvertrouwen en veerkracht ervaren. Zo kun je grote uitdagingen beter aan.

Fysiek

Een gebalanceerd leven begint met uitgebalanceerde natuurlijke voeding. Die geeft jou meer energie om te doen wat belangrijk voor je is in het leven. Voeding is onze belangrijkste energieleverancier, laten we onze brandstof zorgvuldig kiezen! Ook beweging, ontspanning, slaap en gewicht zijn belangrijk voor onze fysieke balans.

Eigen regie

Eigen regie nemen, betekent dat jij en niemand anders verantwoordelijk is voor jouw kwaliteit van leven. Jij bent verantwoordelijk voor je (gevoel van) gezondheid, voor je duurzame inzetbaarheid en je levensgeluk. Jij stelt je eigen doelen en prioriteert, zodat je jouw doelen ook daadwerkelijk kunt behalen. Vanuit intrinsieke motivatie ga je zelf aan het roer staan van jouw leven.