Blog

De Ondernemerstuin in Alkmaar is een inspirerende werkomgeving

Deel dit op Social Media

De Ondernemerstuin: een inspirerende coachomgeving

In het hart van Noord-Holland, aan de rand van Alkmaar, staat een verrassend gebouw,

de Ondernemerstuin.

Het pand heeft een geweldige entree: je wordt verwelkomd door grote groene planten en een vijver vol vissen. VSM sloot eind 2010 zijn productieafdelingen en nu is het de plek waar ondernemers hun bedrijf voeren en elkaar ontmoeten. In dit gebouw is een grote verscheidenheid aan bedrijven te vinden. Van meubelmaker, tot marketing strateeg, van advocaat, tot leefstijlcoach.

Zo is hier ook Leefstijlkoning gevestigd. Een praktijk waar je terecht kunt voor leefstijl- en vitaliteitscoaching.

Hortus

Door de inzet van vrijwilligers en het oprichten van een stichting is de tuin van VSM behouden gebleven en heet nu Hortus Alkmaar. Een weelderige kruidentuin met een grote verzameling geneeskrachtige planten. De planten en kruiden worden nog steeds gebruikt voor geneesmiddelen. Er wordt door vrijwilligers en de operationeel medewerkers met hart en ziel in de tuin gewerkt. Alles gaat zo natuurlijk mogelijk, zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Elk seizoen heeft zijn charme. In het voorjaar als de bloemen voorzichtig tevoorschijn komen, in de zomer staat alles weelderig in bloei en dan de kleurenpracht als de herfst zich aandient. De bijen, vlinders, insecten, vogels kom je veelvuldig tegen. De oever waar de ijsvogel zich gevestigd heeft is te zien vanuit de Kijkhut, geopend in 2016 door Hans Dorrestijn.

Buiten coachen

In deze rustgevende en groene omgeving is het heerlijk om rond te lopen. Wanneer je als client bij Leefstijlkoning komt is er de mogelijkheid om de natuur op te zoeken en daar te worden gecoacht. De geuren, kleuren, vormen, bloemen en planten, het kabbelende water, geluid van vogels kunnen helpen wanneer er onrust is in je hoofd. De coach kan de elementen uit de natuur gebruiken bij bijvoorbeeld te coachen aan de hand van het beschrijven van een voorwerp of het neerleggen van elementen die je tegenkomt. Maar ook een stiltewandeling kan zorgen voor een afname van stress, brengt je aandacht naar het hier en nu door de wind op je huid te voelen, de vogels te horen fluiten, de bij te horen zoemen. Na een heerlijk moment in de natuur is er in het gebouw van de Ondernemerstuin een plek waar je nog even kunt nagenieten van een kop thee of wat anders in de Eettuin.

Laat jij je ook inspireren en gun je jezelf ook een momentje rust?

Ontdek meer blogs

Bewegen gezonde leefstijl
Overige

Bewegen hoort bij een gezonde leefstijl

Bij een gezonde leefstijl hoort bewegen. Lichaamsactiviteit draagt bij aan een goed gevoel, beter immuunsysteem, ontspanning en voorkomt diabetes 2, hart- en vaatziekten, dementie