Blog

Afvallen met hulp van een coach

Deel dit op Social Media

Waarom naar een coach als je wilt afvallen?

Waarom zou je naar een coach gaan om af te vallen? Dat kan je toch gewoon zelf doen met alle dieetboeken?

Je kent het vast wel: je wilt wat afvallen en je pakt er een boek bij en begint rigoureus met een andere eetstijl.

Je eet keurig wat in de boeken of op internet staat. Maar na een paar dagen verslap je. Omdat het goed gaat trakteer je jezelf op een gebakje, een drankje, een toastje.

Steeds vaker komt de gedachte: ‘ach, één patatje kan wel, één koekje mag gerust” en voor je het weet verval je in je oude patroon. Een gevoel van falen, weer niet gelukt overheerst en dat komt de motivatie niet ten goede, de negatieve spiraal wordt ingezet.

Ik heb zelf een behoorlijke verzameling van dieetboeken en die hebben me toen niet kunnen helpen. Ik heb de WeightWatchers bezocht en toen had je nog elke week een weegmoment in een groep! Ik at lekker en 2 dagen van tevoren niet, zodat het op de weegschaal mee zou vallen. Door het bezoeken van een coach heb ik inzicht gekregen in wat mijn lichaam nodig heeft en dat te weinig eten zorgt dat je niet afvalt. Afvallen doe je niet alleen door je voedingsgewoonten te veranderen. Slaap, stress, ontspanning, beweging, waar je eet bv voor de televisie, zelfs je ademhaling heeft invloed op je verteringssysteem.

Je hoeft het niet alleen te doen

Wanneer je de keuze maakt voor een leefstijl- en vitaliteitscoach, zal je merken dat je niet alleen met afvallen bezig bent én dat je het sowieso niet alleen hoeft te doen.

Je kan op iemand terugvallen, je krijgt inzichten, zorgt dat je je eigen regie aanspreekt, zorgt dat je focus houdt en laat je je gevoelens verkennen in plaats van wegstoppen.

De coach zal de vraag stellen waarom je wilt afvallen. Is het omdat je beter in je vel wilt zitten of vanwege anderen? Is je gewicht inderdaad aan de hoge kant? Waar is de balans tussen streng diëten en genieten van lekkers? Hoe kun je je gezonde levensstijl vasthouden? Wat zegt het getal op de weegschaal echt?

De coach brengt samen met jou in kaart hoe je eet- en drinkpatroon is. Verder worden factoren als sporten en bewegen, slaap, ontspanning en stress meegenomen.

Ik ontvang mensen in de praktijk die in eerste instantie het doel afvallen voor ogen hebben. Tijdens de intake blijkt er vaak meer te zijn, waardoor het afvallen niet lukt.

  • Door inzicht te krijgen in je beweeg-, slaap-, voedingspatroon kan je in kleine stapjes veranderingen doorvoeren.
  • Weegmomenten kunnen motiveren om gezonde keuzes te maken. En ook wordt de verhouding vet, spieren en visceraal vet duidelijk.
  • Vaak zijn er gedachten en overtuigingen die ons belemmeren. “Ik doe het nooit goed” “Iedereen kan het wel, maar mij lukt het nooit”. Deze gedachten en overtuigingen komen ergens vandaan. Wanneer je realistisch kijkt naar wat jij denkt en vindt, kom je er vaak achter dat iets helemaal niet zo is of dat het wel meevalt, dat je hele hoge eisen aan jezelf stelt.
  • Wat vind jij echt belangrijk? Wat maakt jou wie je bent? Hoe ga je om met anderen, meningen van anderen? Mag je je emoties tonen? Wat voel je als je iets doet wat je liever niet doet?

Door inzicht te krijgen en kleine dingen in je dagelijks leven te veranderen, ben je niet met diëten bezig, maar met het veranderen/aanpassen van je leefstijl.

Een coach begeleidt, stuurt je bij, motiveert en steunt je tijdens deze reis.

Wil jij afvallen, beter in je vel zitten? Dat hoef je niet alleen te doen.

Ik nodig je uit voor een gratis kennismaking in de praktijk.

Ontdek meer blogs

Bewegen gezonde leefstijl
Overige

Bewegen hoort bij een gezonde leefstijl

Bij een gezonde leefstijl hoort bewegen. Lichaamsactiviteit draagt bij aan een goed gevoel, beter immuunsysteem, ontspanning en voorkomt diabetes 2, hart- en vaatziekten, dementie